Gluten med ADHD = DÅLIGT!

Det var väldigt längesedan jag skrev nu, men jag har helt enkelt inte haft lust eller ork förrän nu.

 

Såhär är det.. För snart två år sedan var jag nära, väldigt nära, att mista en av mina bästa vänner i anorexi. Hon var mer död än levande och det är helt fantastiskt att se hur bra det kan bli tillslut. Idag går hon regelbundet till en PT och följer hans rekommendationer om kosthållning.

 

Jag bor i skellefteå och hon i skåne men vi pratar nästan dagligen i telefon. Själv har jag testat alla möjliga dieter eftersom jag är alldeles för stor och det påverkar min hälsa negativt. Jag är trött på att min övervikt begränsar mig och det har jag nu börjat ta itu med. Jag försöker att inte rikta in mig på en specifik siffra på vågen, men det är lättare sagt än gjort!

 

SÅ… eftersom både min vän och jag har det tufft med maten så tänkte jag att då börjar jag äta som hon så att det inte blir sådär jobbigt när vi ses och inte kan äta samma saker. Det var åxå lättare sagt än gjort!! Det finns ju socker i ALLT!!! Och min läsk konsumtion underlättade inte direkt. Tillslut så började det fungera och idag så äter jag inte gluten alls, inte spannmål heller förutom när jag fuskar och äter sushi!

 

PLÖTSLIGT HÄNDER DET!
Igår slog det mig.. sen jag tog bort kolhydraterna och gluten från min kost så har jag aldrig behövt ta mina ADHD mediciner på eftermiddagen. Inte bara det, jag har även mycket lättare att vakna och stiga upp på morgonen vilket resulterar i en bättre och mer hållbar dygnsrytm, som är känt för att vara bra för personer med NPF!

Idag har jag suttit och letat efter information och fann en del intressanta saker…

 

Vad är gluten? Gluten är en sammansättning av proteiner som finns i veterågkorn och andra sädesslag, en sammansättning av proteiner som människokroppen inte kan ta till sig eller bygga muskler av!

Läs mer HÄR.

 

Glutenintolerant och ADHD

Det finns starka bevis för ett samband mellan ADHD och celiak, gluten intolerant. Barn och vuxna med odiagnostiserad celiaki har en mycket högre risk för ADHD än befolkningen i allmänhet, iaf ADHD symtom.

I en studie där forskarna testade 67 personer med ADHD för celiaki. Deltagarnas ålder var från 7-42 år gamla. 15% av dessa 67 personer testades positivt för celiaki. Det är mycket högre än förekomsten av celiaki i den allmänna befolkningen, vilket är ca 1 %.
När de började på en glutenfri kost rapporterade patienterna eller deras föräldrar betydande förbättringar i sitt beteende och funktion.

Läs mer HÄR!

Jag tycker detta är så sjukt spännande och intressant! Framförallt eftersom jag själv börjar märka en stor skillnad och sen hittar information som backar upp mina uppleverser.. HÄRLIGT!